De Tour vanuit de zetel – 13 – Aru misnoegd na niet wachten van concurrenten

In de korte rit naar Foix gingen de klassementsrenners stevig te keer. Gele truidrager Fabio Aru kwam nooit in de problemen, maar hekelde achteraf het gedrag van zijn concurrenten.

“Ze hadden moeten wachten”, liet een ietwat gefrustreerde Aru na de finish optekenen. “Dat lijkt toch nergens op. De hele Tour lang hebben we al afgesproken om de gele trui zeker niet aan te vallen en te wachten. Als je dan zo’n Contador en Quintana al na een paar kilometer weg ziet rijden terwijl je zelf nog aan het warm draaien bent, dan is onsportief wel een passend woord ja. Dat hoort gewoon niet thuis in een koers. Ik wil maar zeggen, hoe vaak hebben we al niet op Chris Froome gewacht? Ik zou nooit zomaar gaan aanvallen.”

fabio-aru-dans-le-peloton-des-favoris-lors-de-la-13e-etape-du-tour-de-france-entre-saint-girons-et-foix-photo-afp-1500107744

“Je weet dat je in een koers zit en je snelt er gelijk vandoor. Ongehoord” – Fabio Aru

Voorts wilde Aru niet veel meer kwijt over het voorval. “Morgen laat ik gewoon weer een mannetje van Wanty-Groupe Gobert voorop rijden. Van die gasten kan je tenminste zeker zijn dat ze uiteindelijk wel op mij gaan wachten. Erg faire kerels daar.”

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s