De Tour vanuit de zetel – Rustdag 2 – Handdoek van Peter Sagan na uitsluiting ontdekt

De bezwete handdoek van Peter Sagan is 1,5 week na zijn uitsluiting uit de Tour vermoedelijk teruggevonden. De handdoek is 2 meter op 1 groot en en dook op in de dom van Turijn.

Onderzoeken op de handdoek brachten aan het licht dat Sagan duidelijk had afgezien na de rit. De experten beweren dat de handdoek in kwestie destijds gebruikt werd om het gezicht van Sagan af te vegen na zijn uitsluiting uit de Tour.

1746175-2

De handdoek die Sagan vermoedelijk gebruikte bij zijn uitsluiting.

“We merken duidelijk dat hij zwaar heeft afgezien,” aldus onderzoeker Enzio Coli van het Sports Scientific Institute van de Universiteit van Turijn. “Niet onlogisch wanneer je na 200 kilometer bent uitgesloten uit de wedstrijd, “ voegt professor Giuliana Radi eraan toe. “Het zweet bevat grote hoeveelheden zout. Die stof wordt vaak teruggevonden bij mensen die intensief hebben gezweet. Op basis daarvan kunnen we concluderen dat Sagan een enorme inspanning heeft moeten leveren net voor zijn uitsluiting, vermoedelijk een sprint.”

De nieuwe bevindingen gaan lijnrecht in tegen de theorie dat de handdoek een afbeelding is van het gezicht van Jezus uit de Middeleeuwen.

Christenen geloven nog steeds dat het om Jezus Christus gaat.

Leave a comment